Yapay Gölet Yapımı | Çeşme Havuz - Havuz Yapımı, Bakımı, Servisler ve Onarım
Yapay Gölet Yapımı
Buradasınız: Anasayfa / Blog
22 Nisan 2024, Pazartesi
Yapay Gölet Yapımı
Arkanıza yaslanın ve yeni yapay göletinizin huzurunun ve güzelliğinin tadını çıkarın!
Yapay Gölet Yapımı

Yapay Gölet Yapımı Planlama ve Tasarım:

Göletinizin amacını belirleyin (ör. dekoratif, yaban hayatı habitatı, balık havuzu).
Güneş ışığına maruz kalma, ağaçlara yakınlık ve toprak türü gibi faktörleri dikkate alarak uygun bir yer seçin.
Çevredeki manzarayı dikkate alarak göletin şeklini ve boyutunu çizin.

Kararsızlık durumunda Çeşme Havuz olarak Mimar ekibimiz size destek olmaktan mutluluk duyacaktır.

Kazı:
Sprey boya veya kazık ve ip kullanarak havuzun dış hatları işaretlenir. Kazıcı veya ekskavatör gibi ağır makineler kullanarak alanı istenilen derinlikte ve şekilde kazılır.
Yapım Aşaması:
Bütçenize ve tercihlerinize göre uygun bir astar malzemesi seçilir (örn. kauçuk, PVC veya beton). Astarı kazılan alanın üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirilir, kırışıklıkları ve yırtık,delik olmadığı kontrol edilerek emin olunur. Filtreleme ve Havalandırma Sistemlerini Kurulur (isteğe bağlı): Havuzun boyutuna ve kullanım amacına bağlı olarak su kalitesini korumak için bir filtreleme sistemi kurulabilir. Havalandırma sistemleri aynı zamanda durgun suyun önlenmesi ve sudaki yaşama oksijen sağlanması açısından da faydalı olabilir.
Göletin doldurumu:
Astar yerine oturduğunda havuzu suyla doldurulur. Suyun birkaç gün dinlenmesini beklenir, buharlaşmayı ve toprak tarafından emilmeyi hesaba katarak gerektiği kadar su ilave edilir.
Bitki Eklenebilir(isteğe bağlı):

Su kalitesini iyileştirmek için göletin kenarlarına ve içine su bitkileri yerleştirilir. İstenirse, ikliminize ve havuz büyüklüğünüze uygun balık veya diğer suda yaşayan hayvanları ekleyebilirsiniz.
Bakım:
Havuzunuzu sağlıklı ve çekici tutmak için düzenli bakım şarttır. Bu, döküntülerin giderilmesini, yosun gelişiminin kontrol edilmesini ve astardaki sızıntıların kontrol edilmesini içerir. Özellikle balığınız varsa pH, çözünmüş oksijen ve amonyak seviyeleri gibi su kalitesi parametrelerini düzenli olarak izlenmesi gerekir.
Peyzaj:
Gölet kurulduktan sonra, görsel çekiciliğini artırmak ve çevredeki ortama uyum sağlamak için çevresini yerel bitkiler, kayalar ve diğer özelliklerle düzenlenir.
Havuzunuzun Keyfini Çıkarın:
Arkanıza yaslanın ve yeni yapay göletinizin huzurunun ve güzelliğinin tadını çıkarın! İster içerisinde ki balıklarınızı izlemek olsun, ister su kenarında dinlenmek olsun, ister sadece görsel estetiğini takdir etmek olsun, bir gölet size çok fazla neşe ve tatmin getirebilir.
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın